Alora

Sve što nam treba je vitamin SEA!


Dovoljno je da zatvorite oči i da se zamislite okruženi svim ljepotama koje odlazak na more nosi sa sobom… topli pijesak pod nogama, beskrajno plavo more, zalazak sunca. Priznajte, već se osjećate opuštenije? More zaista ima iscjeljujuću snagu, i može da izbriše posljedice svakodnevnog užurbanog načina života. Ljekovito djelovanje mora su otkrili još stari Grci, pa se razvila popularna talasoterapija, za liječenje ekcema, artritisa, astme, psorijaze…

Stručnjaci su utvrdili da zvuk valova mijenja način prijenosa informacija u našem mozgu, i dovodi nas u stanje smirenosti i opuštenosti. Da li ste se ikad zapitali zašto tako opušteno i čvrsto zaspite nakon dana provedenog na plaži? Glavni krivac je svježi morski zrak, koji je ispunjen hidrogen jonima, koji neutrališu slobodne radikale u našem tijelu, i pomažu nam da apsorbujemo veće količine kisika. Iako je danas pretjerano izlaganje suncu strogo zabranjeno, ipak dopustite sunčevim zrakama da dotaknu vašu kožu, jer one potiču stvaranje endorfina, popularno zvanih hormoni sreće.

A šta ako ne možete otići na more? Odličan godišnji odmor možete provesti i ako ostanete kod kuće: uživajte u šetnji šumom, kupajte se u rijeci ili jezeru, uživajte uz omiljenu knjigu u obližnjem parku.

I ne zaboravite ponijeti sa sobom Aloru, obavezni sastavni dio svakog ruksaka, torbe, kofera!

NOBEL ILAC San. ve Tic. A.S. Predstavništvo u BIH
Hasiba Brankovića 9 | 71000 Sarajevo | BiH
Email: [email protected]
Web: www.nobel.com.ba