Alora

Stomačni problemi=anksioznost?


Anksioznost je začuđujuće kompleksan poremećaj, koji u potpunosti može narušiti ravnotežu u organizmu. Stomačni bolovi, grčevi i probavni problemi mogu nastati kao posljedica stalne izloženosti stresu. Pod stresom vaše tijelo počinje lučiti hormone koji utječu na probavu, što može dovesti do nadutosti i bolnih grčeva. Postoje dokazi da je anksioznost povezana sa sindromom iritabilnih crijeva, kada hrana koju uzimamo ne može da se vari i apsorbuje na pravi način.

Anksioznost može povećati i lučenje želučane kiseline, te mogu nastati i mučnina i povraćanje. Ukoliko se ovaj problem zanemari može dovesti do još ozbiljnijih komplikacija. Nastanak ulkusa (čira na želucu) se povezuje sa stalnom i netretiranom izloženošću stresu.

Iako ishrana nema direktnog utjecaja, ipak treba izbjegavati onu hranu koja može izazvati gasove, usporiti probavu i dodatno pogoršati stanje izazvano anksioznošću.

Budući da u osnovi problema leži stres, Alora kao lijek sa anksiolitičkim djelovanjem predstavlja pravo rješenje. Na potpuno prirodan način oslobađa od simptoma stresa, vraća prirodni mir organizmu i daje vam priliku da iskoristite svu energiju na pravi način.

NOBEL ILAC San. ve Tic. A.S. Predstavništvo u BIH
Hasiba Brankovića 9 | 71000 Sarajevo | BiH
Email: [email protected]
Web: www.nobel.com.ba