Alora

Moderni život i stres


“Sinoć se izgubila internet konekcija, pa sam razgovarao sa porodicom i iznenadio se…fini neki ljudi!” Da li ste se i vi nasmijali kada ste pročitali ovu rečenicu, jer ste se prepoznali u njoj? Da li možete zamisliti jedan dan bez mobitela, laptopa, tableta? Najveći problem današnjice je što smo stalno „konektovani“. Samo zato što smo fizički napustili radno mjesto, ne znači da smo iza nas ostavili rokove, neriješene probleme, zahtjeve i posvetili se odmoru i relaksaciji. Prva stvar, koju mnogi od nas urade čim stignu kući, je provjera mail sandučića. Na taj način ne dopuštamo sebi odmak od poslovnih obaveza što vremenom dovodi do preopterećenosti. U poslovnom okruženju tehnologija sve više preuzima ulogu socijalnih interakcija, pa se često dešava da mail-om komuniciramo sa kolegom, koji sjedi pored nas, jer je tako lakše, brže…

Oduzmite nekom mobitel na par sati i vidjet ćete da u njemu raste anksioznost, jer gubi osjećaj sigurnosti i postaje nedostupan voljenim (ili manje voljenim) ljudima, koji ga možda baš u tom trenutku trebaju.

A kako je svijet funkcionisao prije izuma mobitela? Mnogi će se složiti – sasvim normalno. Međutim, u brzom svijetu u kojem danas živimo nemoguće je ne biti online. Zato predlažemo da usvojite male rutine, koje će vam pomoći u otklanjanju stresa. Zemlja se neće prestati okretati, ako prije spavanja mobitel ostavite u dnevnom boravku. A tu je uvijek i Alora!

NOBEL ILAC San. ve Tic. A.S. Predstavništvo u BIH
Hasiba Brankovića 9 | 71000 Sarajevo | BiH
Email: [email protected]
Web: www.nobel.com.ba