Alora

Kako se koji horoskopski znak može opustiti?


Iako možda ne vjerujemo u predviđanja budućnosti i ne čitamo dnevni horoskop, uglavnom ćemo se složiti da postoje osobine koje dijelimo sa osobama rođenim u istom znaku. Tako je i sa okidačima stresa specifičnim za određeni znak, a samim tim i određenim taktikama opuštanja.
Donosimo vam nekoliko savjeta kako se sljedeći put izboriti sa stresom:

OVAN

Ovaj znak je poznat po velikoj količini energije, međutim često sebi nametnu takav tempo zbog kojeg lako izgore u nedostatku vremena za opuštanje. Rješenje je jedan dan u sedmici odvojiti za pravi odmor-bez pristupa internetu, sa isključenim mobitelom i posvetiti se uživanju u malim stvarima, npr. negdje u prirodi.

BIK

Vrlo teško prihvataju bilo kakav propust ili grešku i očekuju puno zalaganje u izvršavanju zadataka od drugih, jer i sami daju svojih 100 %. Jedini način za smanjenje stresa je malo opušteniji pristup, ne fiksirati se na svaku sitnicu, jer nekad nije vrijedno.

BLIZANCI

Osnovna odlika blizanaca je dinamičnost, ali i brza promjena mišljenja, onako kako im u tom trenutku dođe. Oni nikada ne prestaju kombinovati, planirati, rješavati, što vrlo često može zakomplikovati jednostavne situacije. Budući da se najbolje opuštaju okruženi ljudima, najbolja aktivnost za otklanjanje stresa je neka grupna aktivnost, bilo da se radi o večernjem izlasku ili bavljenju sportom.

RAK

Veoma su osjetljivi, lako ih je povrijediti i skloni su zabrinutosti. Stres im izaziva bilo koja situacija ili događaj pri kojem se osjećaju nesigurno i ugroženo. Najbolji način za opuštanje je briga o drugim ljudima, poput volontiranja ili pomaganja starijoj osobi, jer osjećaj sigurnosti koji pružaju nekom drugom i njih čini sretnim.

LAV

Želja da stalno budu na vodećim položajima, kontrolišu i budu pitani za baš sve u životu često zna postati i izvor stresa. Lavovi vole biti u centru pažnje, bilo da se radi o poslovnom projektu ili planiranju porodičnog odmora. Da bi se opustili i otklonili efekte stresa moraju naučiti pustiti stvari da se odvijaju svojim tokom i uživati u trenutku, bez pretjerane kontrole.

DJEVICA

Mozak im radi neprekidno i rijetko rade bilo šta prije nego što analiziraju i isplaniraju do posljednje sitnice. Kritične su prema drugima i prema sebi, a kako teže savršenstvu, zbog čega katkad postavljaju nedostižne standarde, stres im je praktično neizbježan. Da bi stres stavile pod kontrolu moraju naučiti biti manje stroge prema sebi, a trik koji pomaže je stavljanje misli i ideja na papir.

VAGA

Ne vole sukob, ali ih jako muči kada je neko nepošten prema njima. Stres dodatno raste kad ne znaju da li da uopšte pokreću sporna pitanja, ali ne vole ni da nešto ostane neriješeno. Budući da teže harmoniji često se u njihovom društvu i drugi osjećaju smireni i opušteni. Ukoliko se neko ne odnosi dobro prema njima, najbolje je to reći direktno, ali bez puno riječi.

ŠKORPIJA

Uživaju u svojoj privatnosti i ne vole biti okruženi bučnim i bezobzirnim ljudima. Smatraju ih osvetoljubivim i nesklonim praštanju, međutim radi se o vrlo osjetljivom znaku koji krije emocije ispod tvrdog oklopa. Da bi umanjili stres trebaju odmah reći šta im smeta i jasno pokazati gdje su granice, te ne dopustiti da ih riječi i postupci drugih ljudi pogađaju.

STRIJELAC

Da bi bili smireni moraju biti u stalnom pokretu, a pod stresom su kada moraju poštivati pravila i granice koje su drugi odredili. Vrlo su nestrpljivi i impulsivni i ne vole situacije u kojima se moraju ponašati po određenim standradima. Najbolje se osjećaju kada se bave aktivnostima u prirodi, što aktivnije, to bolje.

JARAC

Imaju velika očekivanja od sebe, ali i od drugih. Često ne obraćaju pažnju na vlastite potrebe i skloni su pretjerivanju u poslu. Pokušavajući sve staviti pod kontrolu često nameću nepotreban stres. Moraju naučiti da se život ne odvija prema utvrđenom planu i da ponekad treba pustiti stvari da idu svojim tokom i uživati u njima.

VODOLIJA

Zabavani, inovativani i skloni avanturi, vole svoju slobodu i bilo kakav pokušaj sputavanja ili nametanja obaveza za njih predstavlja stres. Iako su vrlo društveni i znaju kako se zabaviti, u odnose uglavnom ne upliću emocije i znaju tvrdoglavo odbijati činjenicu kada nisu u pravu. Moraju naučiti da svijet ne funkcioniše onako kako oni kažu.

RIBE

Veoma kreativni, tajanstveni i ne vole osjećaj izloženosti. Vole mirnu atmosferu i izbjegavaju bučne ljude i situacije. Najbolje se opuštaju kada odvoje vrijeme samo za sebe, koje im je potrebno da se oporave od negativne energije drugih ljudi.

Jedno je sigurno, Alora pomaže svima, bez obzira u kojem znaku ste rođeni!

NOBEL ILAC San. ve Tic. A.S. Predstavništvo u BIH
Hasiba Brankovića 9 | 71000 Sarajevo | BiH
Email: [email protected]
Web: www.nobel.com.ba