Alora

Dobar san znači dobar dan!


Istraživanje provedeno među studentskom populacijom je pokazalo da je uredan raspored spavanja, jednako bitan koliko i “dovoljno se naspavati”. Šta to ustvari znači? Jednostavno rečeno, ukoliko imate ustaljeno vrijeme odlaska u krevet i  budite se u isto vrijeme i to slijedite tokom čitave sedmice, veće je vjerovatnoća da ćete se buditi sretniji i opušteniji. S druge strane, moderan način života nam sve više to otežava (koliko puta ste “bacili” samo još jedan pogled na ekran svog mobitela koji je potrajao 2 sata?)

Zaključak studije, u kojoj su učestvovala 204 studenta, je vrlo jasan, da biste osigurali optimalno fizičko i psihičko zdravlje potrebno je 7 sati sna, na redovnoj osnovi i  s ustaljenim rasporedom. Kasno lijeganje vikendom, značajno otežava buđenje ponedjeljkom, koliko god to nadoknadili satima sna, zar ne? Stručnjaci kažu da ovakav ritam na mladi organizam ima iste posljedice kao i jet leg.

Kako vam Alora može pomoći? Anksioznost može dovesti do problema sa uspavljivanjem (posebno pred važan ispit ili zahtjevnu prezentaciju) ili do nekontinuiranog sna, sa čestim buđenjem tokom noći. Tablete za spavanje sa sintetskim aktivnim sastojcima će možda pomoći da zaspite, ali problem je što se zbog njih sljedeće jutro osjećate umorno, a ne naspavano. Zato, poradite na rješavanju problema koji vas iscrpljuje, tako što ćete poraditi na samom uzroku. Riješite se stresa i pokušajte “isprazniti” misli, i opustiti se prije nego krenete na spavanje. Pouzdan saveznik u toj misiji su i Alora tablete i sirup, na potpuno prirodnoj bazi, zahvaljujući kojima ćete prospavati noć, a odmorni dočekati jutro.

NOBEL ILAC San. ve Tic. A.S. Predstavništvo u BIH
Hasiba Brankovića 9 | 71000 Sarajevo | BiH
Email: [email protected]
Web: www.nobel.com.ba