Alora

Burnout sindrom?


Svaki dan je loš dan? Smatrate da je posao koji radite potpuni gubitak vremena i energije? Sve vrijeme ste iscrpljeni? Imate osjećaj da niko ne cijeni ono što radite?

Vi ste na dobrom putu da sagorite!

Sindrom sagorijevanja (burnout sindrom) je stanje emocionalne, mentalne i fizičke iscrpljenosti izazvane naglašenim i stalnim stresom. Kako se utjecaj stresa nastavlja, dolazi do gubitka interesa i motivacije. Burnout smanjuje produktivnost i crpi energiju, što vas čini bespomoćnim i beznadežnim.

Bitno je napomenuti da se ovdje radi o postepenom procesu, koji se ne događa preko noći, ali ako ne obratite pažnju na upozoravajuće znakove može vas vrlo lako iznenaditi.

U današnje vrijeme uzroci sagorijevanja su uglavnom vezani za posao. Ko god osjeća da previše radi, a da pritom nije dovoljno cijenjen, pod velikim je rizikom – od službenika koji u posljednje 2 godine nije imao ni dana godišnjeg, do domaćice koja brine o troje djece, domaćinstvu i bolesnim roditeljima.

Sindrom sagorijevanja može dodatno oslabiti imuni sistem i učiniti vas podložnijim raznim bolestima. Zato je bitno problem rješavati odmah!

U tome će vam pomoći 3 koraka:

  1. Prepoznati – obratite pažnju na upozoravajuće znakove
  2. Vratiti unazad – popravite nastalu štetu boreći se protiv stresa i tražeći pomoć
  3. Odbraniti se – izgradite zaštitu od stresa, brinući se o fizičkom i emocionalnom zdravlju

 

ALORA oslobađa od simptoma stresa, vraća prirodni mir organizmu i daje vam priliku da iskoristite svu energiju na pravi način.

NOBEL ILAC San. ve Tic. A.S. Predstavništvo u BIH
Hasiba Brankovića 9 | 71000 Sarajevo | BiH
Email: [email protected]
Web: www.nobel.com.ba