Alora

Alora, be happy!


4 savjeta za sretan život

Želite biti sretni? Kažu da vam za to ne treba ni gomila novca, ni slava ni moć… Dovoljna su ova 4 savjeta:

Pronalazite sebi nove aktivnosti

Stvari koje nas usrećuju nakon određenog vremena postaju rutina. Zbog toga treba steći naviku isprobavanja novih stvari! Prijavite se na kurs vajanja glinom, isprobajte novu tehniku vježbanja, naučite novi ples, novi jezik, novu sportsku vještinu… bilo šta što vas zanima bit će bolje od rutine. Možda otkrijete i neki novi talenat i sposobnost za koju niste ni slutili da je imate. Zapamtite da je sreća putovanje, a ne cilj!

Volontirajte!

Već ste vjerovatno čuli da se ljudi bolje osjećaju kad pomognu drugima. Isprobajte – ne mora biti ništa veliko, male geste i pomoć drugima doprinijet će vašoj sreći.

Neka vam komunikacija licem u lice bude prvi izbor

Socijalni odnosi i osjećaj pripadnosti su osnove ljudskog bića. Međutim, socijalni odnosi preko tehnoloških alata nisu jednake vrijednosti kao druženja „uživo“. Stvarni socijalni odnosi trebaju imati sve dimenzije – razgovor licem u lice daje osjećaj iskrenije povezanosti, osmijesi, grimase, dodir – sve to zajedno čini stvarnu komunikaciju. Zbog toga je bitno komunicirati s ljudima direktno, licem u lice.

Budite zahvalni

Prema jednoj studiji, iskazivanje zahvalnosti, bilo da ćete to napisati, nekome ispričati ili sami sebi naglas izgovoriti, poboljšava mentalno i fizičko zdravlje. Jednostavno postajete svjesni koliko je zapravo stvari za koje trebate biti zahvalni, pa gledajte da ih primijetite!

NOBEL ILAC San. ve Tic. A.S. Predstavništvo u BIH
Hasiba Brankovića 9 | 71000 Sarajevo | BiH
Email: [email protected]
Web: www.nobel.com.ba